SGK Bu Mesleklerin Sahiplerine Erken Emeklilik Hakkı Tanıdı

SGK, bir çok meslek gruplarına erken emeklilik hakkı veriyor. Yıpranma payı olarak da bilinen bu mesleklerde erken emeklilik şartınız yüksek. Yıllardır süren çalışmalarda sona gelindi, eğer bu mesleklerden birindeyseniz erken emekli olabilirsiniz. İşte ilgili mevzuat kapsamında yıpranma hakkı olan

SGK Bu Mesleklerin Sahiplerine Erken Emeklilik Hakkı Tanıdı
Yayın Tarihi: 9.01.2020 13:38:00

SGK, bir çok meslek gruplarına erken emeklilik hakkı veriyor. Yıpranma payı olarak da bilinen bu mesleklerde erken emeklilik şartınız yüksek. Yıllardır süren çalışmalarda sona gelindi, eğer bu mesleklerden birindeyseniz erken emekli olabilirsiniz. İşte ilgili mevzuat kapsamında yıpranma hakkı olan meslekler.

SGK bu mesleklere erken emeklilik imkanı sunuyor!

SGK, yıpranma hakkından yararlanan meslek sayılarını artırdı. Şu anda 45 çıkan meslekleri sizler için hazırladık. Peki hangi meslek grupları erken emekli olabiliyor?

SGK, 2008 yılında yapmış olduğu değişikliklerle 3600 gün prim zorunluluğunu ortaya çıkartmıştı. SGK, 2,5 yıla kadar erken emekli olabileceğiniz yeni bir rapor yayınladı. 360 günün karşılığı 60 gün ile 180 arasında fiili hizmet süresi zammı ilave edilerek 3600 gün prim şartı aranmaksızın hemen emekli olabileceksiniz. Bu sayede 49 yaşına kadar emekli olabileceğiniz sektörler yayınlandı. 

SGK yayınladığı yeni meslekler!


Hangi Meslekler var?

Mit Mensubu

Gazeteci

Madenci

Demir Çelik

Emniyet Teşkilatı

Cam Fabrika ve Atölye

Cıva Üretimi

Çimento Fabrikaları

Kok Fabrikarıyla termik santraller


Alüminyum fabrikaları

Demir ve çelik fabrikaları

Döküm Fabrikaları

Röntgen Teknisyeni

Ağız Diş Radyoloji Uzmanı

İhtiyat Pilotları 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yasama organı üyeleri ile dışarıdan atanan bakanlar

Türkiye Radyo, Televizyon Kurumu basın kartı sahibi olmak suretiyle, Basın kartı yönetmenliğine göre Türkiye Radyo - Televizyon Kurumunda haber hizmetinde fiilen çalışanlar

Basın ve gazetecilik mesleğinde Basın, kartı yönetmenliğine göre basın kartı sahibi olmak suretiyle fiilen çalışanlar

İtfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışanlar

Türkiye Silahlı Kuvvetlerinde, Subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar

Su altında veya su altında basınçlı hava içinde çalışmayı gerektiren işler.

Bakanlar tepki çekti! İnşaat işçileri bekliyor

Listede yer alan yasama yeleri, bakan yardımcıları ve dışardan atanan bakanlar neden erken emekli olabilecek büyük tartışma yarattı. İnşaat işçileri de beden yorgunluğu sebebiyle "Bakan ne yoruluyor ki bizim yorulmamız yanında" diyerek kendilerinin de erken emekli olmak istediklerini duyurdu. İnşaat işçileri beden yorgunluğu tüm yıpranmalara bedel olduğunu dile getiridi.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR